ÇORBALAR


TEKKE ÇORBASI
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Malzemesi; 
Hamur İçin: 
Un 
tuz 
su 
Çorba için; 
100 gr. Kıyma 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı biber salçası 
Kuru nane 
Tuz 
Karabiber 
Küçük soğan rendesi 

Hazırlanış: 
Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup soğan ve kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak suya koyulur Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder